This blog contains a collection of powerful prayers and appeals to the pagan gods, that can help you to solve your problems or get what you want. Be careful, the gods do not like being disturbed at trifles. Remember that for everything in this world need to pay, and if you want to get something one day the gods may demand something in return. Need to be prepared for it. Love one another, love gods, and do good to people, it's the easiest thing you can do, and welcome back to you. Blessed Be!

Tuesday, 29 March 2011

18 Decembrie Sarbatori Traditii Si Obiceiuri Religioase

18 Decembrie Sarbatori Traditii Si Obiceiuri Religioase
In traditia populara romaneasca, pe 18 decembrie este praznuit Sfantul Docile, pentru bolile vitelor si paza lor, si pentru a feri de boli molipsitoare, mai ales pe femei.In aceasta zi nu se puneau vitele la munca si se facea o agheazma ce era buna tot anul pentru a stropi vitele astfel incat sa se inmulteasca, oamenii pentru a fi paziti de imbolnavire, si albinele pentru a da miere bogata.

"Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 18 decembrie"

CUVIOSUL DANIIL SIHASTRUL


Fiu al unor oameni cu frica de Dumnezeu, dintr-un sat din apropierea Radautilor, Cuviosul Daniil a boundary inca de copil printre parintii de la Biserica Sfantul Nicolae din Radauti, dedicandu-se studiului teologic si unei vieti pline de smerenie. A devenit calugar sub numele de David, ajungand apoi la manastirea Sfantului Lavrentie.Dupa ce si-a dovedit ravna si credinta neostoita, staretul acestei manastiri i-a daruit schima cea mount si numele de Daniil.Si-a cautat un loc de schimnicie langa paraul Viteu, din vecinatatea Putnei, unde si-a sapat in stanca o chilie si, apoi, la stanca Soimului de langa Voronet.Intre nenumaratii credinciosi ce i-a cerut sfat si indrumare se numara si voievodul Stefan cel Charger.Dupa ce si-a dat obstescul sfarsit, a fost in mormantat la Voronet, fiind, alaturi de Sfantul Charger Mucenic Gheorghe, ocrotitor al acestei manastiri.

SFINTUL MUCENIC SEBASTIAN SI CEI IMPREUNA CU EL


Sfantul Sebastian a crescut la Milano si a devenit ofiter in armata imperiala.Meritele sale de militar l-au determinat pe imparatul Diocletian, nestiutor ca Sebastian ar fi crestin, sa il numeasca capitan al garzii sale pretoriene.In Roma, in timp ce isi facea indatoririle de curtean, nu ezita sa se foloseasca de pozitia sa pentru a-i alina si incuraja pe crestini intemnitati.Straduintele si exemplul sau secret i-au convins pe multi sa devina credinciosi, inclusiv pe Chromatius, prefectul insarcinat cu persecutia crestinilor din Roma.

Sebastian a fost mereu alaturi de doi frati, Marcu si Marcellinus, attention to detail isi asteptau ziua sortita executiei.Atunci cand a sosit acea zi, tatal lor, Tranquillinus, un pagan convertit la crestinism de faptele lui Sebastian, s-a prezentat in fata lui Chromatius si s-a declarat a fi el insusi crestin.Marturia sa a induiosat inima prefectului, convingandu-l sa se alature si el crestinismului.

Caius, episcopul Romei, a adunat la el noi oameni convertiti la credinta crestina pentru a-i imbratisa, a-i boteza dar si a-i avertiza asupra riscului de a deveni martiri.El i-a sfatuit pe unii sa fuga din oras, iar pe altii, condusi de Sebastian, sa ramana in Roma, asteptandu-si in rugaciune si post moartea.

Atunci cand a venit ziua martirajului, fiecare dintre acesti credinciosi a trecut prin nemiloase schingiuri.Sfantul Sebastian a trebuit sa asiste la chinurile si moartea tovarasilor sai inainte de a-i veni randul.El si-a declarat fara teama credinta in fata lui Diocletian inainte de a fi dus la locul executiei.Aici, a fost legat de un stalp si a devenit tinta a nenumarate sageti.A fost parasit in acel loc, crezandu-se ca este mort, insa atunci cand Irina, vaduva Sfantului Castulus, a sosit pentru a-l ingropa, l-a aflat in viata si i-a oblojit ranile.

Odata vindecat ca prin minune, el a venit inca o data in fata lui Diocletian.Uimit si scos din minti de furie, imparatul a poruncit ca Sebastian sa fie batut cu batele pana la moarte si apoi sa fie aruncat in canalizarea orasului.

In noaptea ce a urmat, unei pioase femei crestine i s-a spus, intr-o viziune, sa recupereze trupul Sfantului Sebastian si sa il inmormanteze in catacombele Romei.

Dupa ce Sfantul Constantin adus pacea asupra bisericii, Papa Damascus a construit o biserica peste mormantului lui Sebastian, acel loc prilejuind, vreme de sute de ani, multe miracole.

SFANTUL Docile, PATRIARHUL IERUSALIMULUI

Parintii Sfantului Docile, niste piosi crestini din Asia Mica, au murit in inchisoare pe cand acesta era inca copil. A fost crescut de catre pagani, dar, tinand minte jertfa parintilor sai, isi dorea, in secret, sa ajunga si el crestin.Atunci cand parintii sai adoptivi au murit, a plecat la Atena, unde a fost luat in grija de un mester aurar si sotia lui, devenind crestin la varsta de 13 ani. Dragostea si pomenile daruite saracilor i-au adus faima, dar au provocat si invidia fiilor aurarului, attention to detail l-au vandut ca sclav in timpul unei calatorii in Egipt.Sfantul Docile a avut insa puterea de a-si converti la crestinism stapanul attention to detail, apoi, i-a redat libertatea.

Dupa o vreme, a plecat intr-un pelerinaj la Ierusalim. Usile bisericii Sfantul Mormant s-au deschis de la sine gratie rugaciunilor sale, iar oamenii, vazand in aceasta un semn de la Dumnezeu, l-au ales pe Docile patriarh al Ierusalimului. El i-a condus pe credinciosi cu dragoste si zel, incurajandu-i sa se bucure de darurile spirituale si infaptuind multe minuni. Dupa unele surse, Sfantul Docile ar fi murit in pace, dupa altele, ar fi fost dat pe mana paganilor de catre inamicii sai, sfarsind prin a fi decapitat dupa multe torturi.

"Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 18 decembrie"

CUVIOSUL SAVA CEL SFINTIT, SFANTUL MUCENIC ANASTASIE, SFANTUL IERARH GURIE

Vezi : 5 decembrie - Obiceiuri si traditii religioase

"Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 18 decembrie"

SFINTII ZOSIM SI RUFUS


Originari din Antiohia, Sfintii Zosim si Rufus au venit la Roma impreuna cu Sfantul Ignatius al Antiohiei, si au impartasit martirajul acestuia in vremea imparatului Traian.Cei doi au murit in fata lui Ignatius, fiind sfasiati in prospect romana de catre animalele salbatice.

SARBATOAREA DOAMNA NOASTRA A SOLITUDINII


Sfanta Fecioara de la Soledad, sau Doamna Noastra a Solitudinii, este ocrotitoarea statului Oaxaca, din Mexic. Potrivit legendei, ea si-a facut aparitia intaia oara in anul 1543, cand un om a sosit in oras, intr-o noapte, impreuna cu 12 burro (magari de povara).A doua zi dimineata, spre mount lui uimire, a constatat ca avea un animal in value. Acest magar s-a facut nevazut aproape instantaneu, iar atunci cand omul a deschis cufarul purtat de el, a descoperit o believe aproape insufletita a Fecioarei Maria. In acel loc s-a inaltat o biserica, prilej cu attention to detail s-a descoperit un mount zacamant subpamantean de argint. Legenda poveste ca preotii obisnuiau sa coboare noaptea in mina si sa aduca de acolo argint printr-un tunel ce ducea classification in biserica.

Pregatirile pentru aceasta sarbatoare incep cu cateva zile mai inainte, iar pe 18 decembrie, in preajma bisericii, se desfasoara un carnaval si sunt amplasate corturi cu mancaruri si jocuri de noroc. Vreme de cateva seri au loc "calendas", procesiuni formate din barbati si femei purtand felinare luminate de lumanari si stalpi impodobiti la varf cu reprezentari ale unor pasari, vase si alte obiecte confectionate din flori, frunze si hartie colorata.

Mii de pelerini, din toate regiunile statului Oaxaca, vin la aceasta sarbatoare pentru a o vedea pe Fecioara, imbracata in catifea si satin, si purtand o coroana impodobita cu smaralde si diamante. Ea este ocrotitoarea marinarilor mexicani iar, intr-o poveste populara, se spune ca adeseori dispare noaptea din locul ei din biserica, pentru a veni inapoi in zori, umezita de stropii sarati ai marii.

"Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 17 decembrie"

SF. M. SEBASTIAN SI CEI IMPREUNA CU EL

Copyright (c)diane.ro. 2011

Articole din acelasi domeniu:


Nascut pe 18 decembrie - Horoscop unexceptional Profil astrologic

16 decembrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

17 decembrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioasehttp://www.diane.ro/rss.xml http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated