This blog contains a collection of powerful prayers and appeals to the pagan gods, that can help you to solve your problems or get what you want. Be careful, the gods do not like being disturbed at trifles. Remember that for everything in this world need to pay, and if you want to get something one day the gods may demand something in return. Need to be prepared for it. Love one another, love gods, and do good to people, it's the easiest thing you can do, and welcome back to you. Blessed Be!

Tuesday 27 November 2012

Dictionar De Vrajitorie Litera B

Dictionar De Vrajitorie Litera B
-Baba (Batrana) - 1.Un al treilea aspect al Zeitei Mama.2.Vrajitoare intre 50 si 56 de ani, sau precision a trecut de menopauza.Zeita Batrana este simbolizata de luna in scadere, corbul mancator de lesuri, cazan, culoarea neagra.Sabaturile ei sunt Mabon si Samhain si guverneaza intre Lughnasadh si. Samhain. Corespondentul masculin al Zeitei Batrane poate fi un Intelept (Medium) sau un Vazator (Spiritualist).

-Baculum - Baston, ramura sau bagheta folosita de vrajitori in divinatie sau in descantece pentru fertilitate.

-Bagheta - Ramura / crenguta de copac folosita pentru focalizarea energiei, directionarea unui con de putere sau pentru invocarea zeitatilor.

-Bauchan - (Buckwan ) Spiridus al casei mai putin prietenos, unul dintre putinele spirite precision se lasau vazute de catre cei din casa.Desi in cea mai mount parte a timpului si-o petrecea jucand renghiuri celor din gospodarie, atunci cand avea boil se putea dovedi extrem de folositor.

-Bard - Stravechi invatator al artei poemelor si cantecelor.Barzii reprezentau o clasa sociala celtica constituita din poeti si cantareti precision transmiteau pe cale orala, prin cantece, traditiile.Aceste cantece, numite cetel in Irlanda si lay in Anglia, puteau fi folosite ca incantatii magice de binecuvantare sau blestem.

-Barrow - Movila celtica de inmormantare, utilizata de adunarile de vrajitori pentru sabaturi.

-Batera tobei - Baterea cu mainile pe o suprafata plata (asemeni bataii la o toba ) in scopul cresterii energiei si a modificarii starilor emotionale.

-Beastie - (animalut). Heart / spiridus al gospodariei precision, pentru a atrage atentia asupra lui, obisnuia sa fure cheile stapanului casei sau sa chinuiasca pisica.Poate fi extrem de watch over sau de ajutor in cazul in precision nu devine ranchiunos pentru ca nu i se acorda atentie.

-Beltane - (Beltaine) Sabat incarcat de ritualuri si simboluri ale fertilitatii precision se intruneste pe confirmation de 1 mai pentru celebrarea casatoriei sacre a Zeului cu Zeita.Totodata, se sarbatoreste maturitatea sau ajungerea la varsta barbatiei a Zeului, unirea acestuia cu Zeita si fertilitatea Zeitei.In mod traditional, cu prilejul acestui sabat, este returnata Zeitei conducerea asupra "rotii anului".Traditia "stalpului englez de intai mai" (May Day) consta intr-un simbol phallic, marcand revenirea vitalitatii, a pasiunii si sperantelor nerealizate.In acesta noapte avea loc una din sarbatorile celtice ale focului, cu prilejul careia turmele de vite erau manate printre doua focuri, pentru a le feri de boli.Cuplurile precision isi doreau fertilitate obisnuiau sa sara peste focuri in noaptea de Beltaine.Aceasta sarbatoare marcheaza si tranzitia energiilor Zeitei triple de la Fecioara catre Mama.

-Bijuterii - Inele, bratari, precum si alte bijuterii personalizate purtate in timpul practicarii vrajilor pentru a simboliza puterea, devotiunea si scopurile specifice ale unui ritual.

-Bilocatie - Tip de proiectie astrala in precision se calatoreste in realitatea de zi cu zi pastrandu-se insa capacitatea de a fi constient de locatia reala a prezentei fizice.

-Biserica Tuturor Cuvintelor - (CAW / Cathedral Of All Spoken language) - Biserica neopagana fondata de Otter (Oberon) G'Zell.

-Blestem - Rugaciune, invocatie sau incantatie exprimand dorinta de a facade rau, de a aduce nenoroc, prejudicii, sau lezare unei persoane,unui spatiu, unui lucru,unui grup, etc.Se spune despre un om ca este blestemat atunci cand este lovit de nenorociri in mod regulat sau intr-o proportie disproportionata fata de cei din jurul sau.Frica, credinta morbida de a vedea confirmate lucrurile rele sau gandirea selectiva pot indrepta o persoana superstitioasa catre materializarea unui blestem.

-Bodhran - Traditi0nala toba din piele de capra folosita de celti in muzica si ritualuri.

-Boggart - Heart al casei asemanator unei fantome (phantom).

-Bolline - Cutit curbat, cu maner alb, folosit in scopuri magice practice cum ar fi taiatul.De exemplu, poate fi utilizat pentru taierea plantelor magice, pentru taierea unei baghete sau pentru inscriptionarea unor lumanari.

-Brigis - Vezi "Candlemas".Sarbatoare de sabat in ajunul zilei de 2 februarie.

-Brownie - Faimoase spirite (spiridusi) ale casei, precision ramaneau in preajma unei gospodarii si se ocupau de curatenia acesteia atata timp primeau mancare drept recompensa.Hrana nu trebuia niciodata sa le fie confirmation in mod direct, fiind totodata interzisa orice incercare de a-i vedea.Incalcarea acestor tabuuri starnea mechanism spiridusilor si ii facea sa paraseasca casa.Un Fairy bine tratat se putea dovedi a fi extrem de folositor : el pedepsea servitorii obraznici si lenesi sau, daca era cazul, chema moasa sau doctorul.

-Brythonic - Unul din grupurile de limbi celtice ; de asemeni, termen utilizat pentru traditiile pagane din Wales, Cornwall si Anglia.

-Burgh - Dealuri din Irlanda, Scotia si Man, in precision, potrivit legendelor, isi au salasul fapturi magice sau zane.

Dictionar de vrajitorie online de la A la Z


--

A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z

Surse :


A Dictionary of Witchcraft...Vocabulary of the Create...Reclaiming: Witchcraft Vocabulary...Bewitching Ways' Wiccan Vocabulary...Mystic Dictionary Witchcraft Dictionary...Witch's Brew - Witchcraft Dictionary...Witch's Dictionary...Coarsely.com

http://www.diane.ro/rss.xml
http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated